Schaatsen

Schaatstraining

Als lid van Thialf kunt je deelnemen aan de schaatstrainingen in de winter. De trainingen worden gehouden op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen.

Leden melden zich aan via de ledenmodule
Nieuwe leden melden zich eerst aan via "lid worden"

Jeugdschaatsen tot en met 12 jaar in Triavium (Nijmegen):
Op zaterdagavond is er van 18:45 tot 19:45 een trainingsuur voor de jeugd (basisschool + brugklas)  De kinderen schaatsen op noren of doorlopers. Vanaf beginners niveau. Deze training wordt verzorgd door AIJCThialf i.s.m. STW Wageningen. In totaal 18 trainingen + 1x diplomaschaatsen. De 1e training start op 5 oktober. Kosten: €120,-  inclusief entree.

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar in Triavium (Nijmegen)
Vanwege de coronabeperkingen op Triavium hebben we beperkte ruimte op de zondagavond voor de volwassenen. We beoordelen je aanmelding op basis van beschikbaarheid.
Gemiddeld één keer per twee weken huurt Thialf het Triavium van 18:45 tot 20:15 uur. In totaal 10 trainingsavonden + 1 clubwedstrijd. Kosten: €135,- inclusief entree. Leden van de club krijgen training in verschillende niveau groepen. Alle niveau's komen aan hun trekken, van schaatsles voor beginners, conditietraining voor tourrijders tot snelheidstraining voor de cracks. Door het beperkte aantal schaatsers op het ijs heeft een ieder de ruimte om op zijn/haar niveau te trainen. Data seizoen 2020/2021: 11 oktober (start;open dag),  8 en 22 november,  6 en 20 december,  3, 17 en 30 januari, 28 februari, 7 maart, clubwedstrijd op 14 maart

Speciale aanbieding (2020/2021): Losse lessen voor de zondagavond training op Triavium
Vanwege de coronabeperkingen op Triavium hebben we beperkte ruimte op de zondagavond voor de volwassenen. We beoordelen je aanmelding op basis van beschikbaarheid.
We hebben dit jaar (2020/2021) een speciale aanbieding voor twijfelaars of diegene voor wie een heel seizoen niet mogelijk is. Je kunt nu ook enkele lessen nemen (met een maximum van 6). De lessen kosten €12,50 per keer inclusief entree van Triavium. De eerste keer kan dat ook nog als proefles.

Hoe kun je hiervan gebruik maken: Meldt je aan via de ledenmodule (leden) of als nieuw lid. Kies bij de activiteiten Zondagavond volwassenen Nijmegen. Geef in het opmerkingenveld aan dat je enkele lessen wilt nemen en geef aan hoeveel lessen je denk te gaan nemen. We houden bij hoeveel lessen je neemt. Aan het eind van het seizoen krijg je daar een factuur voor.
De kleine lettertjes: Neem je uiteindelijk toch meer dan 6 lessen? Geen probleem natuurlijk. Je betaalt dan wel het gehele seizoen. Deze aanbieding geldt alleen voor de volwassenen zondag in Triavium. We doen dit vooralsnog alleen dit jaar vanwege de bijzonder omstandigheden. De proefles (clinic) kost niks als je besluit niet door te gaan. Ga je daarna wel door, dan telt deze ook als losse les mee.Gedurende het seizoen wisselen van heel seizoen naar losse lessen kan niet.

Maandagavond wintersport bootcamp op 't Cranevelt
Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn €40,- De eerste training is 12 oktober.

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)
Op vrijdagavond van 20:15- 22:00 uur wordt er wekelijks op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. De eerste training is 18 oktober. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek. De kosten hiervan zijn €70,- exclusief (!) entree.
Het is een goed gebruik om gezamenlijk naar de ijsbanen te rijden. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de 'Heidemij' aan de Apeldoornseweg.

Schaatsen op Triavium bij een andere vereniging
Wij zijn als club aangesloten bij de BGP(Baan Vereniging Geldersepoort) hierdoor kan er geschaatst worden op de uren van de ander clubs van de BGP in Triavium zonder daarvoor lid van die betrefende club te hoeven worden. Het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer. Kijk hiervoor op de website van NSV. Verder is er op zaterdag  's morgens een trainingsuur van Exerceo en 's avonds van SCOSS Als je daarvoor interesse hebt neem dan contact op met Bas Biesbroek (info@aijcthialf.nl).

Voor informatie over de trainingen: Bas Biesbroek:  info@aijcthialf.nl

Aanmelden kan via de ledenmodule